Zo word jij de beste koper


Zo word jij de beste koper
26 aug. 2021·
Leestijd:

Het aan de haak slaan van jouw droomwoning kan tegenwoordig een hele opgave zijn. Wanneer je eindelijk hét huis gevonden hebt, blijkt dat er veel animo voor is. Hoe zorg je ervoor dat jij de aantrekkelijkste koper wordt? We helpen je graag op weg!

1. Verkoop eerst je eigen huis

Op het moment dat je een huis gaat kopen en je je eigen huis nog moet verkopen, zorgt dat in de meeste gevallen ervoor dat je minder aantrekkelijk wordt al koper. De verkoper van jouw droomhuis wil het liefst zijn huis zo snel mogelijk verkopen en niet hoeven wachten. Op het moment dat jouw huis eerst nog verkocht moet worden, is de kans groot dat jouw droomhuis naar een andere koper gaat. Maak je je zorgen over de risico’s die je loopt wanneer je jouw woning al verkocht hebt? Geen zorgen, er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Regel de financiering

Als de koper zeker weet dat jij de koop kan financieren, biedt dat zekerheid voor beide partijen. Als hier twijfels over zijn is er een groter risico dat de verkoper opnieuw een koper moet vinden wanneer je de financiering niet rond kan krijgen. Wanneer je vooraf weet wat je te besteden hebt, sta jij al een streepje voor op andere kopers. Vraag na bij jouw hypotheek adviseur wat de mogelijkheden zijn wat betreft het budget.

3. Onderzoek de omgeving

Steeds vaker stelt de makelaar van de verkopende partij dat de bieder de woning vooraf heeft gezien. Dit wordt gedaan omdat hiermee de kans wordt verkleind dat je afhaakt wanneer de omgeving je achteraf toch niet aanstaat. Neem een kijkje bij de woning en ontdek de omgeving. Zo weet je zeker of alle gewenste voorzieningen ook daadwerkelijk in de buurt zijn. Proef de sfeer en beslis en of dit wel écht de plek is waar je wilt wonen.

4. Sta zo flexibel mogelijk in de aanvaarding

Of je flexibel bent in de periode waarin de je woning kunt aanvaarden kan voor een verkoper doorslaggevend zijn. Zo kan de verkoper het bijvoorbeeld prettig vinden om het snel of juist na een langere periode over te dragen.

5. Ga samen met een aankoopmakelaar

Dat je niet precies weet waar je naar moet kijken tijdens een bezichtiging of hoe je het beste bod kan uitbrengen, is meer dan logisch. Een aankoopmakelaar kan je hierbij verder helpen. Dankzij de ervaring en kennis van een aankoopmakelaar sta jij niet alleen vooraan wanneer jouw droomwoning op de markt komt, maar ben je ook in het voordeel tijdens het koopproces. De makelaar behartigt jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper. Zo verhoogt jouw slaginskans en sla je geheid jouw droomwoning aan de haak.

Voldoe je aan al deze punten? Dan ben jij klaar voor de aankoop van je nieuwe droomhuis.


Andere interessante nieuwsartikelen

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is de laatste jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Nederland heeft als doel in 2050 een energieneutraal land te zijn. Dus of je nu al elektrisch rijd, zo min mogelijk verpakkingsmaterialen gebruikt of er nog niet mee bezig bent, de komende jaren gaan we meer maatregelen zien om van Nederland een duurzaam land te maken. Ook in en om je woning kan je veel doen om het milieu een handje te helpen. Omdat de overheid dit wil stimuleren zijn er subsidies beschikbaar voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Maar waar begin je? Wij zochten het voor je uit.

26 aug. 2021 Meer lezen

Kopen zonder voorbehoud – wat zijn de risico’s?

De krapte op de huizenmarkt zorgt voor veel concurrentie. Er zijn veel mensen die – net als jij – dat ene huis proberen te bemachtigen. Om meer kans te maken op een woning, zijn veel kopers tegenwoordig bereid om naast het overbieden, een woning te kopen zonder voorbehoud van financiering. Bieden zonder voorbehoud is echter niet zonder risico’s. Kopers zijn bereid om ver te gaan. Wat houdt dit precies in en hoe ga je hiermee om?

29 jul. 2021 Meer lezen

Tips om toch een huis te kunnen kopen

Het valt niet mee om een huis te kopen, dat begrijpen wij als geen ander. Zeker als het gaat om een woning in een populaire stad, wijk of dorp is het lastig. Graag geven wij je wat tips over financiering om te kijken hoe jij in deze tijden tóch een woning kunt aankopen.

29 jul. 2021 Meer lezen

Startbox Emmen
Marktplein 150 B
7811 BA Emmen

Startbox Klazienaveen
Langestraat 504
7891AX Klazienaveen

Back to top