Hypotheekrente onder 1 procent
Enorme verlaging van de hypotheekrente bij ABN AMRO

Wie dacht met spaarrentes onder 1% alles wel gezien te hebben, staat komende vrijdag wellicht met de ogen te knipperen. Want vanaf vrijdag is ook een hypotheekrente onder 1% mogelijk. De primeur is voor ABN AMRO.

Spectaculaire verlaging 2-jaars rente

ABN AMRO verlaagt komende vrijdag de hypotheekrente voor 2 jaars vast met 0,71%! Een ongekende verlaging die wij zelden voorbij zien komen. Een annuiteitenhypotheek met NHG (budgetvariant) voor 2 jaar vast is dan voor 0,99% verkrijgbaar.

Navraag leert dat ABN AMRO de 2 jaars rente sterk heeft verlaagd om de rentemix te promoten. Daarbij kunnen klanten hun hypotheek opknippen in verschillen leningdelen met allemaal een afwijkende rentevaste periode. Het voordeel van deze constructie is dat het risico op een plotselinge forse stijging van de hypotheekrente bij renteherziening wordt verspreid over meerdere jaren en meerdere rentevaste periodes. Daardoor zal de hypotheekklant niet of minder snel tegen een plotselinge, enorme stijging van de maandlasten oplopen.

Mediastunt?

Toch zou het ons niet verbazen als de enorme renteverlaging ook gedeeltelijk als stunt is bedoeld. De laagste 2 jaars hypotheekrente voor annuiteitenhypotheken met NHG is op dit moment 1,6% (Obvion Compact). Had ABN AMRO de hypotheekrente met 0,2% verlaagd, dan hadden ze met 1,5% ook al de laagste hypotheekrente geboden.

Maar in plaats daarvan is de rente in totaal met 0,71% verlaagd. Met 0,99% biedt ABN AMRO niet alleen veruit de laagste hypotheekrente, maar is het ook de eerste bank die een actuele hypotheekrente onder 1% aanbiedt. Een fenomeen wat ongetwijfeld nog veelvuldig in het nieuws genoemd gaat worden.

 

Bron: homefinance.nl